torsdag 28 januari 2010

Snart helg igen.

Fredag imorgon och öppet i butiken. Kom på idag att även om jag är på skitdåligt humör så om jag går in i butiken så dras mungiporna upp och jag känner lycka. Pratade om det med min Anna och då sa hon ; Men mamma, det är ju för att det är ditt och du har skapat det själv! Så rätt så, jag är allt stolt att jag lyckades genomföra min dröm.
Idag blev det en tröttdag, har haft ont i kroppen så det blev lite städning av badrum och dammsugning i övervåningen. Var en sväng till Apoteket ikväll och hämtade medicin åt Lillprinsen och värktabletter åt mig. Har försökt klara mig utan ett tag men får nog ge mig. Blir som ett ilsket bi utan. Huset känns ovanligt tyst, min Anna har tagit vovven med sig och åkt till boyfrienden och K har åkt till stan med en kompis. Resten sover. Sitter och messar med 2 döttrar samtidigt som jag skriver inlägg så om det verkar lite virrigt så vet ni varför. Den ena dottern pratar inredning av sommarstuga och den andra undrar vad jag ska hitta på imorgon. Hoppas att jag svarar rätt. Men dom är vana med sin virriga mamma, kan bli hur galna svar som helst.
Men hon är inte värst för bonuspappan kan virra till det bra han med, sockerskål i kylen, mobilen på toaletten, smöret ibrödlådan och sånt.
Den här veckan har jag stickat mobilvantar som ska säljas i butiken, hoppas de går att sälja. Men de som mina barn fått har gjort succe´. Nej, nu blir det en kopp java och dumburken en stund.
Mossa, mossa alla människobarn i människoskogen! Pussar och kramar! PLUPP

lördag 23 januari 2010

Nattuggla

Jag har blivit en "spökskrivare", skriver bara på nätterna för att jag inte kan sova. Nu är jag vaken för att jag ska hämta min dotter vid bussen. Hon har varit en sväng till Uppsala och kollat utelivet men det var inte som hon räknat med så hon åker hem tidigare än vanligt.
Idag trodde jag att nu får jag hjärnblödning! Dom har byggt en specialavdelning för kriminella och den har kostat 750 miljoner!!!!!! Är det friskt det när våra pensionärer knappt har mat för dagen och skolbarnen får mat som knappt går att äta. Dagis har för lite personal, ja listan kan bli lång. Dom som har gjort grova brott ska inte ha några privilegier, gjut en bunker och lås in dom där med vatten och bröd! Nu var jag riktigt elak men vi skulle behöva sätta våra gamla i fängelset nån vecka då och då så de fick äta upp sig lite. Där är det mat som de gamla inte har råd att äta. Kanske det är dit jag ska skicka en ansökan så jag kan få utbilda mig till läkare eller kanske advokat för det har jag inte råd till men det är ju en självklarhet att fångarna ska få.
Oj, vilken surkärring jag var idag då. Nu är det dags att hämta dotra.
Kram PLUPP

torsdag 21 januari 2010

Sömnlös

Jag sitter i ett tyst hus, kan inte sova. Har huvudet fullt av tankar som borde bli ord men som aldrig blir sagda.
Tittar runt på bloggar,blir så imponerad av alla duktiga kreativa kvinnor som gör sååå mycket.
Jag har gått i stå, får ingenting gjort. Ideerna finns men inte gnistan och orken att utföra dom.
Har varit lite mycket en tid med sjuk pappa och ....... jag ska inte gnälla men är ingen stålkvinna.
Nej, nu tar vi lite positiva saker, snart är det vår och då får jag krafsa i jorden och så frön och plantera, rensa ogräs, gå barfota i nytt gräs. Prova på att gjuta i betong som jag skulle ha gjort i somras. Wow , vad härligt när vitsipporna slår ut! Sitta på altan och dricka morgonkaffe när det är så där frasigt kallt men ändå vill man sitta kvar för att det är så mysigt att höra fåglarna kvittra. En katt som kommer och stryker sig mot benet och jag böjer mig ner och tar upp den. Som tack så spinner den sin vackraste sång. Rådjuren som korsar trädgården i sin morgonvandring efter vatten i sjön. Canadagässens snattrande i sjön kan vara jobbigt att höra men första tiden är det ett löfte om vår och sommar. Trädens knoppar som sväller man hör nästan hur ont det gör innan de spricker och fyller min värld med härligt grön färg. Varför sitter jag här och gnäller det kommer en underbar tid snart då det är dags att insupa allt härligt för att ha att minnas under kommande vintrar.
Kramar och må så grankott! PLUPP

tisdag 19 januari 2010

BUTIKEN

ÖPPNAR BUTIKEN IGEN PÅ FREDAG 22 JANUARI. VÄLKOMNA

Frusen

Burr! Jag känner det som om jag har frusit till is ända in i benstommen. Jag gillar inte vinter!Bara så ni vet, har aldrig varit speciellt förtjust i det där kalla som kommer uppifrån och som blir blött och slaskigt efter ett tag. Helt okej att titta på när det är jul men sen kan det försvinna. Och vem är det som har missat i beställningen av värme ? är räkningen obetald eller..... jag vill ha sol och 22 grader varmt ute också. Nej, skämt åsido jag kan klara mig med 17 grader.
Efter gårdagens fiasko med dunkudden i tvättmaskinen(såg framför mig TREO-reklamen där han spottar ut en fjäder) så har tvättmaskinen fått vila ett tag men " huka er gubbar å kärringar för nu ladder ho om" får väl fortsätta idag. Undrar om min köksvägg vill ha en styling à la vitt eller om vi ska köra den gamla färgen ett tag till. Väntar jag tillräckligt länge så kan jag duka på altanen så vi slipper se eländet. Borde ta tag i flera målningsprojekt som väntar, men jag ids int` idag.
GRATTIS alla HENRIK idag på namnsdagen!
Puss på näsan & kramar. Mossamoss PLUPP

måndag 18 januari 2010

Söndagsutflykt

En härlig utflykt på Alstasjöns is hanns med i söndags. Jag plockade ner diverse hembakta saker ,kaffe och saft sedan med bilen ner till sjön. Barnbarnet som kom på lördagen för att sova kvar och lillprinsen hade en önskan om utflykt och vi som är lite lata fick ju röra på "häcken" vilket var välbehövligt. Fick också se en uppvisning i fyrhjuling med både sladdar och "piu etter"
Matsäcken smakade bra, blev inget kvar, och lite pulka åkte pojkarna.
Helgen har också inneburit att vi äntligen har bytit rum med lillprinsen, han behövde verkligen utrymmet bättre. Vår säng fick vi montera ner och sedan montera på plats annars hade det inte gått att få in den. N-lilltroll var så duktig och hjälpte Uffe med det så jag slapp.
Idag har jag inte fått så mycket gjort, tvättat lite. Skulle vara duktig och tvätta kuddar men det var ingen bra ide. Kuddeländet sprack. Gissa om jag blev lycklig, hela maskinen full av dun!!!!!!
Man kan ju få utslag för mindre.
Mossa moss PLUPP

tisdag 12 januari 2010

Hej alla goa vänner i vinterkylan.
Så var vi tillbaka i de gamla vana hjulspåren igen. Skönt, tycker jag. Gillar rutiner, har lättare för att fungera då och lillprinsen mår mycket bättre också. Han har ju problem att få saker gjorda om det inte finns rutiner. Han har fått sin medicindos höjd så nu har vi ett tag kämpat med sömnsvårigheter men det har också löst sig som tur är , lagom till skolstarten.
Solen kämpar för att ta sig upp idag tror jag men det är inte lika kallt längre -14,5 nu. Ska iväg och göra lite ärenden nu på morgonen och sen hem för att byta rum. Lillprinsen ska få vårt sovrum som är stort och vi tar hans. Vi får bara plats med sängen men det spelar ingen roll vi sover ju bara där. Lillprinsen har mer behov av utrymme, kompisar, tv-spel, filmtajm ibland sover nån kvar, ja, det ska bli kul att inreda. Han har önskning om att få en Hot rod målad på väggen och Gråben och Hjulben så jag har lagt en beställning hos gubben. Få se om den blir gjord. Nej, nu blir det tvagning och sen iväg.
Kramar till er PLUPP

måndag 11 januari 2010

Tidig planering

Hallo
I år har vi en i familjen som blir vuxen (hoppas jag) alltså 50. Det ska firas med en fest. Bara nära och kära men det ska ju vara minnesvärt så igår satt vi oss ner och planerade. Han fyller i mars men festen blir i slutet av maj. Vi funderar på att använda oss av tält och sitta ute, har redan ett stort men det ska bokas ett till. Finns inget värre än att sitta trångt. Jag har tänkt att det ska bli rosa och lila tunna gardiner i tältet, det ska sättas upp lila julkulor i taket, massor av ljus. Om det blir kallt så har vi en gasolkamin som kan värma. Yatsy, med jättetärningar av frigolit, kan bli bra som uppvärmning innan maten. Har tänkt något enkelt som ärtsoppa med fläsk. Nej, jag skojar bara. Men det skulle vara kul bara för att få se effekten. Vem vet det kanske blir så kallt att vi behöver det med punsch till för att hålla värmen.Sen kaffe och en god hembakt tårta. Men jag är ju expert på att ändra mig så det kan bli något helt annat det vet man aldrig. Stekt fläsk och potatis kanske? Fniss........
Kramar PLUPP

lördag 9 januari 2010

Snökristaller

Strålande solsken, snön gnistrar så vackert i solen. -20 i morse nu -15. Burr! Nu har vi verkligen vinter. Hund rastningen imorse iförd nattlinne, storpälsen och Ughs var snabb vill jag lova, fort ut , fort in. Har börjat plocka undan julen, hade inte så mycket framme men det ska ju undan. Funderar på att ta in slånbärskvistar och sätta i vas, de blommar ju på bar kvist så då kan man simulera vår, lite i förväg. Det behövs lite ljusglimtar i kylan. Ska försöka att komma ut på en promenad idag även om det är kyligt. Behövs lite färsk syre till hjärnkontoret. Har en massa bra ideer till butiken. Funderar på att sy kläder till fullvuxna kvinnor, upp till stl. 50 ev. det finns men är ofta väldigt dyra. Jag har ofta problem med att ärmar och ben blir för långa. Har tänkt att jag ska kunna ta emot lite ändringssömnad och enklare syjobb också. Måste känna mig för vad som är intressant för kunderna. Sen har jag ju flera duktiga medarbetare som förser mig med alster. Gubben och Lillprinsen sitter och tittar på Hancock för andra gången dom är ju så lättroade, fniss, nej, lata menade jag. Nej, nu ska jag gå och plocka i K-s nya rum det ska plockas ut storasysters grejor och in med hans som han haft hos pappa. Är inte mycket men ändå. Möblera om och plocka in fler möbler.
Mossa mossa alla människobarn i vintervädret. Kramar PLUPP

torsdag 7 januari 2010

Butiken

Jag kommer att hålla butiken stängd tills vidare på grund av att min far är dålig.
Önskar alla god fortsättning på det nya året.
Kramar Yvonne