måndag 18 maj 2009

Hallå igen. Jag har varit dålig på att skriva. Det vackra vädret har dragit mig ut. Huset ser ut som en kamelont just nu tegelfärgat,vitt, brunt och svart. Men det beror på att det ska få en snyggare fasad, tanken är just nu att det blir tegelfärgat med svarta plåtdetaljer och vinrött och vitt runt fönstren. Men vi har ju väldigt ofta olika åsikter så det kan ändra sig. Måla om ett hus med puts är ett hästjobb. Det är så grovporigt så det är roller först och bred pensel sen för att fylla i hålen. Men när man sätter penseln mot väggen så känns det som om huset försöker ta den och suga i sig, den sitter fast. Vilka armmuskler vi kommer att ha när det är färdigt! Karl-Alfred släng dig i väggen! Men fint blir det. Trädgården är ju ganska vildvuxen. Och de första 2 åren har vi ägnat till att rusta invändigt. Det var vildvuxet inne också kan man säga. Nu ser jag fram emot att snart kunna duscha i ett fungerande badrum på övervåningen också. Jag kan ju inte det där med rör och el men det kan Uffe, tack och lov. Nu har vi ett gammalt badrumsskåp där belysningen slutat fungera till det är det kopplat ett lysrör som sitter på väggen ovanför. Ser inte klokt ut. Väggarna är klädda med en urblekt 70- tals våtttapet som har lossnat i dusch hörnan och där växer nåt monsteraktigt. Taket är bajsbrunt liksom listerna. På golvet ligger en gul plastmatta som har spruckit i skarverna. Vi bor lyxigt!
Men som sagt Uffe kan mycket så det blir nog som jag vill ha det, med lite tjat och lock, med svart klinker på golvet, vit och svart kakel på väggarna och en duschvägg i glas. Javisst, värme i golvet också. Oj, vad det kommer att gå åt mycken övertalning.
Nu börjar det att dofta syren på kvällarna, man kan ju bli lyrisk för mindre. Husvagnen står och tjatar hela tiden att den vill ut och rulla så få se till helgen om det blir en liten tripp. Lillebror ska träna fotboll på torsdag fm. först men sen så. På söndag spelar hans fotbollslag mot EIS. Hoppas att det går bra!
Mossa, mossa. Puss o kram PLUPP

Inga kommentarer: