torsdag 5 augusti 2010

Idag skiner solen här, skönt då blir man lite lättare till sinnet. Ja, jag klagar inte jag mår bra. Med undantag av de vanliga krämporna då. Sitter i lugn och ro, ungarna sover och gubben jobbar, har passat på att ta mig en skål med fil och puffar. Bäst att passa på medans det finns kvar. Sen kommer ulvarna upp och då går det åt mat. - Mamma finns det frukost!? - Ja, du får ta själv. - Orkar inte! - Jag är ingen piga, din morsa jobbar inte här längre! Så kan det låta, rått men hjärtligt. Älskar mina drumlar! (Grabbarna).
Flickorna kommer upp, ögonen går i kors på prinssesan - Godmorgon.....älskar dig! Lillsessan - Godmorgon (buttert). - Ska ni äta lite frukost!? - Mm, snart. Ska vakna lite bara säger lillsessan, prinsessan svarar inte står redan och tittar i kylskåpet. - Mamma, kan jag ta det här?
Pratade nyss med gubben, han påstod att han spottade ut örnfjädrar!!!ur munnen men mest satt i öronen. Jag misstänker att han ville ha sagt att han var trött på sin arbetskamrats gnällande. Lillprinsen har nämligen döpt honom till "Den höjdrädda örnen Örjan" han är inte så jättepopulär kan man säga.
Igår eftermiddag så fick jag ta med prinsen till " El Doctore" han har hostat en vecka men nu hade det blivit olidligt för honom. Han hostade hela tiden i flera timmar. Besöket resulterade i att han fick " röka fredspipa" som min pappa kallar inhalatorn för. Och så blev det stark hostmedicin och remiss för astmautredning, fjärde barnet med den diagnosen i så fall.
Kvällen tillbringades i "verkstan" som vi kallar det nya huset, där det rensades som vanligt. Otroligt vad man kan spara på sig. Det är gamla förpackningar, mattbitar, ölflak, verktyg, gödning, gräsklippare, sågblad, vattenkranar, använda tändstift, en halv gammal motor........ ja" you name it" det finns! Sopsäck läggs till sopsäck, vi börjar få mycket att köra till återvinningen. Jag är så otålig, det blir ju aldrig tomt så jag kan börja måla!!! Inreda butiken, ha loppis!
Mossa, mossa, puss o kram PLUPP

7 kommentarer:

Baronessan sa...

Ja, du verkar ju ha fullt upp. Blir trött bara jag läser ;)
Men det är bra att du skyndar på så man kan komma och fynda någon gång :)
Hoppas du mår bättre idag. Kram

Lauras gård sa...

Oj, vad mycket du verkar ha för dig! Roligt att ni var på samma resa som oss i Dalarna. Vi hade ju inget vidare väder så resan blev inte så bra som vi hade tänkt. Vädret gör ju så mycket. Kram Stina

Lauras gård sa...

Glömde skriva att jag lämnar bort ullen till en som spinner för hand. Jag tänkte gå en kurs hos henne så jag i fortsättningen kan spinna själv. Får se hur det går... Kram

Rose Garden Malevik sa...

Du har å göra :)
Håkan

Plupps krypin sa...

Baronessan: Ja, det är jämnt skägg!
Kram

Plupps krypin sa...

Lauras gård: Låter så spännande med ullen. Jag blir så avundsjuk. Tråkigt med resan men när man har barn så är det så viktikt med vädret. Jag har ju 6 barn och har varit ute med husvagn i många år.
Många kramar Yvonne

Plupps krypin sa...

Maleviks trädgård: Ja, som man bäddar får man ligga.
Må så gott Yvonne