söndag 28 februari 2010

Söndagsfrid?

Ja här är vi trötta, har varit en rörig natt med vandring hit och dit. Lillprinsen har svårt att somna och vaknar ofta. Får hoppas att det blir bättre när skolan börjar igen och med den de vanliga rutinerna.
Sitter i butiken och funderar på hur göra för att dra kunder hit. Får nog fundera en stund till.
Ser ut över grannens tomt, snöhögarna sjunker ihop lite för varje dag nu, även om det kan komma snö än så blir den inte så långvarig. Träden sträcker sina bara grenar mot himlen som om de ber till solen att "kom och värm oss" så vi kan få klä oss vackra igen. Undrar om våra vackra vårblommor börjar ruska på sig lite och undra om det blir vår snart. Det har varit en lång vinter. Dagarna börjar bli längre så solen kan värma lite längre och mjuka upp den kalla snön.
Isen ligger tjock på sjön, jag har sjöutsikt ända tills träden klär sig i grönt sen får jag se på allt vackert i trädgården i stället.
När värmen kommer så finns åter glädjen att odla själv de vackra blommor man tycker bäst om. Att hälsa alla de gamla vännerna välkomna som stockrosor, syren, jasmin, rabarber att göra paj av, vinbär att koka saft av ja, visst kommer en härlig tid och den är inte långt borta.
Synd bara att det är så svårt att ta sig tid att njuta när den är här. Man längtar så och sen ska man göra så mycket så helt plötsligt är den över. Vi får starta en rörelse "Njut av sommaren här och nu" men det blir nog som vanligt. Nej, inte riktigt för vi ska fira vår 50-åring i slutet av maj och det ska bli så kul. Prinsen och hans tjej planerar redan bus för honom. Oj,oj!
Lyssnar på Carola med främling, vad länge sen det känns! Men så gamla är vi väl inte?
Mossa, mossa. PLUPP

3 kommentarer:

Minna Mercke Schmidt sa...

Vilken härlig blogg du har här! Tack för besöket hos mig och för dina snälla ord! Härlig vår, önskar Minna :)

Det vita dårhuset sa...

Man är inte så gammal än det man gör sig....eller?! *fniss*.
Jag har då stannat vid 22 ;o)

Vi får väl gå ut i skogen och göra en Ronja.. Då kanske våren kommer :o)))

Kramar Erika

Freja Rico sa...

Här är det en till som undrar hur jag ska göra för att få lite mer kunder, 1 st på 2 veckor känns inte så kul..:-(. Kanske är det vintern och kylan som håller alla inne?
Man kan ju undra hur vårblommorna ska komma upp, här har vi snödrivor på 1 1/2 meter som hamnat på rabatterna..:-). Jag får nog hjälpa dom på traven och skotta lite tror jag..
Ja tänk om man kunde njuta av sommaren nån gång, bara vara, men det är som du säger, man ska hinna så mycket..

Ha en fin dag!
Hälsningar från Frövi

Bloggarkiv